Tomatensoep

Een tomatensoep, wie houdt er niet van? Ik ben er zelf heel erg fan van, omdat je binnen een half uur een lekker pan soep op tafel kunt zetten. De tomatensoep wordt in veel landen gegeten, maar elk land heeft zo’n zijn eigen variaties. Wij Nederlanders vinden een tomatensoep vaak niet af als er geen kleine gehaktballetjes in zitten. Italianen daarentegen houden van eenvoud en gebruiken alleen de beste tomaten voor de soep. Tomatensoep is ook erg in trek bij kinderen. Je kan eindeloos variëren met de tomatensoep. Hieronder vind je een simpel recept om snel wat lekkers op tafel te zetten.

Tomatensoep maken

De volgende ingrediënten heb je nodig voor een lekkere tomatensoep voor 4 personen:

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1500 gram tomaten (pomodori)
  • Eetlepel dragon kruiden
  • 125 ml rode wijn
  • 500 ml water
  • 25 ml Kookroom
  • Scheut olijfolie

Tomatensoep recept

Tomatensoep is het lekkerste als je het van verse pomodori tomaten maakt. Deze hebben wat zoetere smaak dan de Hollandse tomaten die vaak wat aan de harde kant zijn.

Stap voor stap

Stap 1. Het ontvellen van de tomaten. Kook een pan met warm water, als het water kookt, voeg de tomaten 15 seconden toe, nadat je een kruisje in de achterkant hebt gekerfd. Haal de tomaten eruit en doe ze in bak met heel koud water. Nu is het vrij gemakkelijk om de tomatenvellen eraf te pellen.

Stap 2. Gebruik een soeppan/kookpan en fruit de gesneden ui en knoflook in olijfolie aan , totdat het mooi goudbruin is. Vergeet niet te roeren, want knoflook bakt makkelijk aan. Voeg een eetlepel dragon toe. Blus vervolgens af met de rode wijn. Voeg de tomaten toe en roer even goed om. Vervolgens kan je het kokend water toevoegen. De tomaten moeten net onderstaan, dan weet je precies hoeveel water er nodig is.

Stap 3. Laat de tomaten nu zachtjes 15 minuten sudderen. Pureer met de staafmixer totdat het helemaal vloeibaar is. Voeg een beetje kookroom toe om het smeuïg te maken. Voeg zout en peper toe om er extra smaak aan te geven. Eet lekker!